به گزارش خبرنگار ایبِنا؛ رضا محتشمیپور، معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صمت در نشست خبری امروز مهمترین عملکرد این معاونت در یکسال گذشته را فراهم کردن زیرساخت حاکمیتی در بخش معادن عنوان کرد و گفت: در اطلاعات و آمار نقصهای جدید داشتیم که در حال حاضر به اولویت ما تبدیل شده و درصدد ساماندهی این بخش هستیم.
وی ادامه داد: پروانههای معدنی داریم که بیش از ۱۰ سال از صدور آنها گرشته، اما هیچ ساماندهی نشده یا پروندههایی داریم که بیش از ۲ سال است که در انتظار رای کمیسیون اکتشاف هستند.
محتشمیپور؛ اصلاح و بهبود فرآیندهای الکترونیکی را جزو اولویتهای معاونت معادن وزارت صمت اعلام کرد.
معاون وزیر صمت افزود: با ۲۱۷ بخشنامه مختلف مواجهبودیم که بعد از پالایش آنها در نهایت یک بخشنامه واحد ۸۰ صفحهای تدوین کردیم که در گام اول در تیرماه ابلاغ شد و امیدواریم تا پایان زمستان نسخه تکمیلی بخشنامه را ابلاغ کنیم.
وی تاکید کرد: سیاست وزارتخانه این است که از فرایند قیمتگذاری دوری کند، اما قطعا یکشبه محقق نمیشود.
این مسئول یادآور شد: بورس کالا این فرصت را میدهد که شفافیت قیمتی داشته باشیم و رصد ونظارت داریم و مداخلهای در قیمتگذاری زنجیره فولاد نخواهیم داشت. اگر زنجیره فولاد از صدر تا ذیل برای قیمتگذاری به توافق واحد رسیدند، ما نیز موافق هستیم و حمایت میکنیم.
به گفته محتشمیپور، قیمتگذاری دستوری در سالهای گذشته باعث شد سود فقط به انتهای زنجیره منتقل شود که ضررهایی به این بخش وارد کرد.
وی با اشاره به محدودیتها در واردات ماشین آلات معدنی گفت: در سال ۱۳۹۹ فقط ۱۲۴ مجوز واردات صادر شد در خالی که نیاز ما وارادت سالانه ۲ هزار دستگاه است. در سال ۱۴۰۰ این تعداد بیشتر شد که پیش بینی میشود سهمیه واردات سال ۱۴۰۱ معادن تامین خواهد شد.
محتشمیپور همچنین از به مزایده گذاشتن پنج هزار و ۴۳۷ پروانه اکتشاف، مجوز برداشت و معدن و شفافسازی، حذف امضاهای طلایی و ساماندهی نظـام حقـوق دولتی معادن در یکسال اخیر خبر داد.
وی با اشاره به نقشهبرداری هوایی معادن بهعنوان اهداف آتی حوزه معدنی وزارتخانه اظهار کرد: این موضوع هرچند کار سخت و زمانبری است، اما پایش میزان برداشت از معادن، احتمال عدم رعایت استانداردهای برداشت در معادن را امکانپذیر کرده و از جنبههای ایمنی و زیستمحیطی معادن نیز حائز اهمیت است که امسال در چند استان توسعه خواهد یافت.
معاون وزیر صمت ادامه داد: برنامه دیگر که در یک سال آینده دنبال میشود، ساماندهی باربری معادن، رصد میزان برداشتها و همچنین مشخص کردن بارگیریهای غیرمجاز است تا به جادهها آسیب وارد نشود.
وی گفت: کل صادرات مواد معدنی کشور در بالاترین برآوردها به ۲ درصد تولید هم نمیرسد. سال گذشته۶۰۰ میلیونتن تولید داشتیم که ۱۰ میلیون تن این میزان صادر شده است. اساسا درحال حاضر در بخش معدنی ، خام فروشی نداریم و سهم صادرات مواد معدنی بسیار پایین است که عمدتا هم موادی هستند که مورد نیاز برای فرآوری داخل کشور نیستند.